16-річна дівчина втекла з "ДНР" до України через мінні поля (фото)

Дівчина каже, що хоче жити на неокупованій частині України
16-річна дівчина втекла з "ДНР" до України через мінні поля (фото)
Дівчина, яка прийшла з “ДНР” до України (Фото: МВС)
28 Травня 2021, 15:35
читать на русском

Вчора близько 23:00 на позиції Збройних сил України зі сторони так званої "ДНР" біля смт Верхньоторецьке вийшла 16-річна дівчина, яка каже, що хоче жити в неокупованій Україні.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомило МВС України.

Правоохоронці встановили, що дівчина, після відпочинку з друзями, перетнувши мінні поля, свідомо прийшла на лінію розмежування смт Верхньоторецьке. Зі слів дівчини, вона має родичів на Західній Україні. Сама ж вона, разом з бабусею, яка є її опікуном, проживає  у Горлівці та має паспорт так званої "Донецької народної республіки".

Наразі дівчиною опікується ювенальна поліція Донеччини та соціальна служба. ЇЇ оглянули медики, тілесних ушкоджень дитина не має.  З дівчиною працюють психологи. До встановлення всіх обставин неповнолітня перебуватиме у притулку під наглядом поліціянтів та працівників органів опіки дітей.

Нагадаємо, в четвер, 13 травня, прикордонники Харківського загону зупинили підлітка, який незаконно перетнув державний кордон з Росією в Україну. Зі слів хлопця, йому нещодавно виповнилося 15 років. Він громадянин Росії та прямував з Ленінградської області РФ в Україну "у пошуках кращого життя".

1