Афганістану виплатять 12 мільярдів доларів допомоги

Уряд у Кабулі повинен буде надавати звіт витрати цих грошей
Афганістану виплатять 12 мільярдів доларів допомоги
Афганістан (фото: CCN)
26 Листопада 2020, 03:04
читать на русском

Афганістан отримає близько 12 мільярдів доларів допомоги від світової спільноти. Кошти будуть отримані найближчими днями.

Про це пише DW.

Світова спільнота має намір підтримати Афганістан у найближчі чотири роки допомогою в розмірі 12 мільярдів доларів США. Утім, ця допомога буде прив'язана до збереження демократичних завоювань у країні, - йдеться у повідомленні.

Міністр міжнародного розвитку та зовнішньої торгівлі Фінляндії Вілле Скіннарі повідомив, що на наступний рік Афганістану пообіцяли 3 мільярди доларів. Очікується, що в подальші три роки обсяг підтримки зберігатиметься на тому ж рівні.

Читайте також

Спецпредставниця генсекретаря ООН з Афганістану Дебора Лайонс наголосила, що ці кошти "надійдуть не просто так". Їхнє надання прив'язане до умови раціонального витрачання, уряд у Кабулі повинен буде також надати відповідний звіт.

Крім того, ЄС у наступні чотири роки надасть Афганістану 1,2 мільярда доларів. Ця допомога може опинитися під загрозою у разі зростання насильства в регіоні.

Нагадаємо, що 2 листопада стався теракт у Кабульскому університеті. Силовики визначили, що троє чоловіків увійшли до університетського комплексу і перейшли до навчального центру на юридичному факультеті, який, мабуть, був їх основною мішенню. Юридичний факультет знаходився біля східних воріт університету, звідки зловмисники увійшли.

Терористи увійшли в навчальні класи та відкрили вогонь по студентах та викладачам юридичного факультету.