Акцію з "Україною" на повідку організувала депутатка, що врегульовує конституційну кризу

Нардепка від "ОПЗЖ" Антоніна Славицька входить до парламентської робочої групи із подолання конституційної кризи
Головне
Акцію з "Україною" на повідку організувала депутатка, що врегульовує конституційну кризу
Акція під посольством США (скріншот відео)
25 Листопада 2020, 16:58
читать на русском

Одна з організаторок акції з "Україною" на повідку, нардепка від "ОПЗЖ" Антоніна Славицька є членкинею робочої групи голови Верховної Ради Дмитра Разумкова по виходу із конституційної кризи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Крім того, 32-річна Славицька є членкинею антикорупційного комітету і разом з тим однією з ініціаторок подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. Саме за цим поданням Суд виніс рішення про скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування.

Дійсно, я була одним із підписантів конституційного подання. Але вважаю, що якщо Конституційний суд відкрив провадження за цим поданням, це щонайменше означає, що доводи в цьому поданні були обґрунтованими. Насправді депутатам варто було б подумати над тим, що вони ухвалюють закони, які часто суперечать Основному закону, але на це часто не зважають, а потім дивуються рішенням Конституційного суду. Зараз це все виглядає як спроба перекласти на когось відповідальність за неякісні закони, що суперечать Конституції, які ухвалив саме парламент, – прокоментувала Славицька для Радіо Свобода.

Читайте також

Окрім цього, Славицька також фігурує у так званих плівках Вовка (досьє Павла Вовка) і є фігуранткою одного із кримінальних проваджень у цьому скандалі.

Можу сказати, що існує кримінальне провадження, у ньому я маю процесуальний статус свідка і була запрошена "на бесіду" один раз за півтора року, та й то – перед розглядом відповідного подання в КСУ щодо закону "Про діяльність НАБУ" з метою певного тиску на мене як на представника суб'єктів права на конституційне подання. І наразі мені не відомо про наявність обвинувальних вироків, які набули законної сили щодо будь-яких осіб підозрюваних в цьому провадженні. Натомість мені відомо про принцип презумпції невинуватості, визначений ст. 62 Конституції, та про безліч процесуальних порушень у вищезгаданому провадженні, і про те, що юридичної перспективи воно не має, – розповіла Славицька.

Також за словами самої депутатки, закиди на її адресу про кришування судової мафії у ВР є "примітивною спробою булінгу та хейтерства на ґрунті банальних заздрощів, особистої помсти та власної недореалізації" з боку тих, хто її за це критикує.

Як відомо, 24 листопада представники "Опозиційної платформи - За життя" організували акцію протесту проти "зовнішнього управління" під стінами посольства США в Києві.

Під час мітингу відбувся невеликий "перформанс". Чоловік у масці Джорджа Сороса накидав нашийник на дівчину в національному українському костюмі й водив її по колу. Тим самим він провів аналогію того, що, на думку "ОПЗЖ" відбувається між США та Україною.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія (досьє Давида Арахамії) заявив, що рішення про оновлення Конституційного Суду України підтримав Європейський парламент.

1 листопада Зеленський (досьє Володимира Зеленського) розповів, що Конституційний суд вирішив знищити все, чого домігся Майдан.

Більше читайте в матеріалі: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ.