Американський фахівець розповів, чому досі не утверджений кандидат на посла США в Україні

Основним завданням України є боротьба з корупцією як такою
Ексклюзив
Американський фахівець розповів, чому досі не утверджений кандидат на посла США в Україні
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
23 Березня 2021, 05:11
читать на русском

Основне завдання України - це боротьба з корупцією на усіх рівнях. Цілком можливо, що саме з цим пов'язана затримка в утвердженні кандидата на посла США в Україні.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів колишній співробітник ЦРУ, а нині американський фахівець з кібербезпеки Пол Залакі.

На його думку, санкції - це ефективний інструмент тиску на першому етапі, але основне завдання - це боротьба з корупцією.

Але основне завдання, яке зараз стоїть перед Україною - це боротьба з корупцією як такою, на всіх її рівнях. Я не впевнений, але цілком можливо, що саме з цим пов'язана затримка в утвердженні кандидата на пост посла США в Україні, - зазначив Залакі.

Читайте також

Американський фахівець вважає, що Кіт Дейтон, кандидат на посаду посла, внесений Дональдом Трампом, міг би бути хорошим варіантом. Але він був зосереджений в основному на військовій сфері й на тому, що відбувається в Криму і на сході України.

Адміністрація Джо Байдена, як мені здається, хоче підібрати на цю роль кар'єрного дипломата, який добре знає українські реалії та розуміє проблеми з корупцією і необхідністю реформ, - припускає експерт.

Нагадаємо, що у Washington Post у статті під назвою "Президент України знову опинився під тиском США - цього разу недарма" написали, що президент Сполучених Штатів Джо Байден досі не подзвонив своєму українському колезі Володимиру Зеленському, оскільки хоче спонукати його боротися з корупцією в країні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеюа наголосив, що немає сенсу вимагати від України чогось, що вона вже робить у власних інтересах без будь-яких зовнішніх порад.

1