Американський словник визначив слово року

Словом 2020 року стало "pandemic"
Американський словник визначив слово року
Коронавірус (фото: Pexels)
30 Листопада 2020, 14:15
читать на русском

Американський словник Merriam-Webster вибрав слово 2020 року, повідомляється на сайті організації.

Згідно з опублікованими даними, словом 2020 року стало "pandemic", тобто "пандемія" або "пандемічний". Слово має коріння латинської та грецької мов, і є комбінацією "pan" - для всіх, "demos" - район, країна, люди.

Часто в новинах є пов'язане з ним технічне слово. У цьому випадку слово "пандемія" не просто технічне, а загальне. Ймовірно, це слово, яким ми будемо називати цей період в майбутньому, - сказав Пітер Соколовські, головний редактор Merriam-Webster.

Читайте також

Раніше словник Oxford Dictionary не зміг обрати слово року. На сайті Oxford Languages зазначалося, що словник зібрав слова та словосполучення, які найкраще зображають настрій кожного з місяців року. Так, у січні цими словами стали bushfire ("руйнівна лісова пожежа") та impeachment ("імпічмент"). Це пов’язано з масштабними лісовими пожежами в Австралії та справою про імпічмент президенту Дональду Трампу.

Нагадаємо, минулого року словник назвав словом року займенник they (вони). Спеціальний редактор словника Пітер Соколовські зазначив, що такий стрибок стався після появи на модних подіумах моделі-трансгендера Осло Грейс, що ідентифікує себе як трансгендерну особу.

1