Аналітик пояснив, чому російські хакери атакують соратників Трампа

У Росії вважають, що Байден не захищатиме політичних опонентів і мстяться за критику "Північного потоку -2"
Ексклюзив
Аналітик пояснив, чому російські хакери атакують соратників Трампа
Кібератака (Фото: Getty Images)
8 Липня 2021, 21:30
читать на русском

Відомий американський публіцист і аналітик Девід Саттер пояснив, чому російські кібератаки спрямовані проти представників Республіканської партії США.

Про це йдеться в ексклюзивному коментарі Саттера для Парламент.UA.

Експерт наголосив, що останніми жертвами кібератак стали представники Республіканської партії США, яка ще в недавньому минулому вважалася відносно дружньою до Кремля.

Втім, зараз республіканці, навпаки, поводяться підкреслено жорстко стосовно Москви. Наприклад, на початку місяця найближчий соратник Дональда Трампа Тед Круз заблокував затвердження 30 кандидатур на важливі дипломатичні посади в Держдепі, намагаючись тим самим змусити адміністрацію Байдена вжити більш жорстких заходів проти трубопроводу "Північний потік-2", - наголосив Саттер.

Основною причиною нападок на республіканців експерт вважає критику «Північного потоку 2». Ще з часів передвиборчої кампанії 2016 року, на якій тоді ще кандидат в президенти Трамп демонстративно виявляв свою прихильність до Путіна, критика зайвої м'якості стосовно Москви стала одним з важливих інструментів американської внутрішньополітичної боротьби. Більш того, зараз саме GOP найактивніше вдається до цієї критики, щоб показати: демократичний президент поводиться в цій частині навіть гірше, ніж республіканський. У зв'язку з цим можна припустити, що Кремль мститься республіканцям за їх нападки на "Північний потік-2".

Також можливо, що в Москві розраховували: демократ Байден не буде занадто захищати своїх політичних опонентів. Однак, якщо це так, розрахунок Кремля явно не виправдається. Демократи і особисто Байден неодноразово повторювали, що національна безпека стоїть для них набагато вище партійних інтересів, і зараз явно не захочуть втратити можливість продемонструвати послідовність своїх поглядів на практиці. До того ж одна з груп, які підтримали Байдена на виборах - це якраз велика частина американської національної розвідки, для якої "угоди з дияволом" заради політичної вигоди абсолютно неприйнятні.

Нагадаємо, на думку експертів, російські хакери використовують Україну як тестувальний майданчик для відпрацювання схожих тактик з метою атаки на США.

Читайте також

1