Арестович: Росія поверне війська до кордонів України

РФ запланувала нові військові навчання поблизу українських територій
Важливо
Арестович: Росія поверне війська до кордонів України
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
29 Квітня 2021, 09:32
читать на русском

Росія наприкінці липня знову почне зосереджувати війська біля кордонів України в рамках підготовки до навчань "Захід-2021".

Про це в етері телеканалу "Україна 24" розповів радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

За його словами, росіяни вивели від 30% до 50% особового складу, залишається військова техніка в багатьох місцях, але частина техніки виводиться.

Це, з одного боку, позитивний сигнал, з іншого - побоювання, що в разі потреби вони зможуть швидко повернутися. А враховуючи, що у вересні буде активна фаза російсько-білоруських навчань "Захід-2021", вони знову почнуть перекидання військ наприкінці липня, - зазначив Арестович.

На його думку, "ми наприкінці липня як мінімум повернемося до тієї ж самої ситуації, яка була два тижні тому".

Читайте також

Контекст. 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив згорнути війська поряд з українським кордоном. Війська відправлять у місця постійних дислокацій, оскільки відомство завершило "раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів".

Попри заяви про відведення військ РФ від українських кордонів, на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО російська влада посилюю передові позиції та збільшує кількість перевірок з'єднань.

Водночас президент Володимир Зеленський вважає, що зменшення чисельності російських військ на українському кордоні пропорційно знижує напругу, але Україна завжди залишається напоготові.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

1