Безпілотні автобуси тестують у Великій Британії - фото

Auto-Shuttle - перший у світі електричний та автономний транспорт із традиційним приводом
Безпілотні автобуси тестують у Великій Британії - фото
Фото: Autocar
8 Червня 2021, 06:04
читать на русском

На дорогах Великої Британії з'явився перший безпілотний шаттл.

Видання Аutocar повідомляє, що автономна транспортна компанія Aurrigo розпочала випробування Auto-Shuttle - самохідного автобуса - у Кембриджі.

Автосалон шаттлу може вмістити 10 людей і буде їздити по дорогах, оточених іншим рухом, включаючи автомобілі, вантажівки, фургони, велосипеди.

Для випробування було задіяно три автоматичні автобуси. Вони перевозитимуть пасажирів з кембриджського парку Медінглі-роуд і проїдуть до прилеглого Західного кампусу Кембриджського університету (відстань складає близько двох миль).

Пізніше пасажири зможуть скористатися додатком Aurrigo, щоб дозволити їх забрати в ряді місць на маршруті під час випробування Innovate UK та Центру підключених та автономних транспортних засобів (CCAV).

Керівник компанії Aurrigo Девід Кіні сказав:  "Ми пройшли успішні випробування в центрах міст, в пенсійних комплексах та на великих турнірах з гольфу, але це вперше, коли ці машини будуть поділяти маршрут із повсякденним рухом".

У Aurrigo стверджують, що Auto-Shuttle є "першим у світі електричним та автономним спеціальним автомобілем із традиційним приводом". Він живиться від електродвигуна потужністю 30 к.с. і може рухатись зі швидкістю до 30 миль в годину з пробігом понад 120 миль.

Нагадаємо, у Китаї розробили морозостійкий потяг, який здатний розганятися до 350 км/год при температурі до 40 градусів нижче нуля.

Читайте також

1