Білорусь закликала Польщу видати власників Telegram-каналу Nexta

Білоруський СК звинувачує творців Nexta в організації масових заворушень
Білорусь закликала Польщу видати власників Telegram-каналу Nexta
Фото: з відкритих джерел
16 Листопада 2020, 16:40
читать на русском

Білорусь закликала Польщу "у найкоротші терміни" видати засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Степана Путіло і його колишнього головного редактора Романа Протасевича "з урахуванням особливої ​​суспільної небезпеки їх злочинної діяльності".

Білоруський СК звинувачує творців Nexta в організації масових заворушень і "розпалюванні ворожнечі" до представників влади. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Білорусі.

Читайте також

Білоруська сторона висловила заклопотаність у зв'язку з "тривалою злочинною діяльністю" Путіло і Протасевича, яку вони нібито ведуть через "екстремістські телеграм-канали", - йдеться в повідомленні.

Польській стороні було передано ноту з копією запитів про видачу, спрямованих польській владі білоруською Генпрокуратурою.

Читайте також

Нагадаємо, на початку листопада Слідчий комітет Білорусі звинуватив Путіло і Протасевича в організації масових заворушень і дій, що грубо порушують громадський порядок, а також в "нагнітанні соціальної ворожнечі" стосовно представників влади та правоохоронців. Максимальне сумарне покарання за трьома відповідними статтями - 30 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів. Вона не визнала ці результати і покинула країну. Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.

1