"Білоруські плівки": у поліції підтвердили допит свідка

Нова інформація може суттєво пришвидшити процес встановлення замовників та обставин вбивства
"Білоруські плівки": у поліції підтвердили допит свідка
Нацполіція (фото: офіційний сайт Нацполіції)
19 Січня 2021, 17:19
читать на русском

У Національній поліції підтвердили, що білоруський офіцер дав показання українським слідчим. Додаткові факти можуть допомогти вийти на слід замовників вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як повідомили у поліції, у середмісті столиці України слідчі допитали чоловіка, який передав для опублікування "білоруські плівки". На аудіозаписі невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста Павла Шеремета. Відомо, що запис був зроблений у 2012 році.

Під час допиту свідок надав слідчим інформацію, котра може суттєво пришвидшити процес встановлення замовників та обставин підготовки підриву Павла Шеремета, - йдеться у повідомленні.

Наразі поліціянти перевіряють отримані дані. Аудіозапис направили на фоноскопічну експертизу.

Правоохоронці забезпечували охорону життя та здоров’я свідка під час його перебування на території України, який має процесуальний статус свідка.

Читайте також

Крім того, працівники Нацполіції підготували клопотання про надання міжнародної правової допомоги на проведення додаткових слідчих дій на території держав, пов’язаних з оприлюдненим аудіозаписом. Відповідні документи передані на погодження Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Білоруські ЗМІ повідомили, що Олександр Лукашенко та КДБ Білорусі планували вбивство Шеремета.

У грудні 2020 року Національна поліція України за допомогою Служби зовнішньої розвідки отримала певні дані, які становлять інтерес у встановленні замовників вбивства журналіста Павла Шеремета.

Читайте також наш матеріал"Білоруські плівки" у справі Шеремета: як нова інформація вплине на розслідування 

1