Більш агресивний: Степанов про симптоми індійського штаму коронавірусу

У пацієнтів спостерігається важка інтоксикація організму
Головне
Більш агресивний: Степанов про симптоми індійського штаму коронавірусу
Коронавірус, лабораторія, (фото: pexels)
12 Травня 2021, 06:29
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав симптоми нового індійського штаму коронавірусу.

Під час брифінгу керівник МОЗ заявив, що цей різновид COVID більш агресивний, ніж штами з ПАР і Великої Британії.

Він агресивніший, ніж південно-африканський і британський штами. Він виражений надважкої клінічною картиною, з ураженням не тільки органів дихання, але і шлунково-кишкового тракту і нирок. У пацієнтів спостерігається важка інтоксикація організму. За повідомленням індійських ЗМІ, також фіксуються випадки критичних уражень слизової носа і горла, - заявив Степанов.

За його словами, цей штам вірусу вже "підбирається до України" - він зафіксований в Польщі, Румунії та ряді інших країн Європи.

Читайте також


Контекст. Від 22 квітня в Індії почали фіксувати екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу.

Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Зокрема жителі перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, а влада пом'якшила обмеження та дозволила проводити масові заходи.

Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу. Про нього стало відомо на початку квітня 2021 року. Цей штам має дві мутації, які допомагають йому прикріплюватися до клітин людини.

Штам вже почали фіксувати у Європі, наприклад в Італії, Франції та Великій Британії. Також у США виявили індійський штам коронавірусу з подвійною мутацією.