Біля берегів Англії захопили нафтовий танкер: спецназ менш як за 10 хв звільнив екіпаж

Зловмисники протримали екіпаж у заручниках близько 10 годин
Біля берегів Англії захопили нафтовий танкер: спецназ менш як за 10 хв звільнив екіпаж
Фото: з відкритих джерел

Біля берегів Великої Британії група людей захопила ліберійський нафтовий танкер Nave Andromeda.

Про це повідомляє BBC.

Танкер 5 жовтня вирушив із нігерійської столиці Лагос і рухався до нафтопереробного заводу «Фолі», розташованого неподалік портового міста Саутгемптон в Англії. У неділю, 25 жовтня, судно рухалося на схід від острова Уайт, що біля англійських берегів.

Тоді, за повідомленнями, сім нелегальних пасажирів судна влаштували заворушення. Як заявили юридичні представники власників судна, екіпаж принаймні деякий час знав про незаконне перебування людей на борту танкера.

Через деякий час танкер відхилився від курсу, після чого довкола нього утворили виключну зону, заблокувавши подальший рух. Через близько 10 годин після інциденту на борту танкера туди висадилися 16 членів спеціальної корабельної служби Великої Британії для спецоперації.

Спецоперація тривала 9 хвилин. 7 нелегалів на борту танкера затримали; нині їхні дії розслідують як підозру в захопленні судна. Усі 22 члени екіпажу не постраждали. Вранці 26 жовтня Nave Andromeda прибув у Саутгемптон.

Нагадаємо, під час зустрічі міністра оборони України Андрія Тарана та Державного секретаря з питань оборони Великої Британії Бена Воллеса було погоджено проєкт зі створення ракетного катера.