Бойовики вбили майже 80 мирних жителів в Нігері

На два села напали ісламські бойовики
Бойовики вбили майже 80 мирних жителів в Нігері
зброя Фото Tima Miroshnichenko: Pexels
3 Січня 2021, 14:31
читать на русском

Майже 80 людей вбили в Нігері неподалік від прикордонної зони з Малі. Зокрема у селі Чомбангу вбили 49 жителів та 17 людей поранили. У селі Зарумдареє було вбито близько 30 жителів.

Як повідомили джерела Reuters, на два села напали ісламські бойовики.

Читайте також

Бойовики здійснили напад на населенні пункти у день оголошення попередніх підсумків першого туру президентських виборів, на яких лідирує Мохамед Базум, який раніше очолював Міністерство внутрішніх справ країни та Міністерство закордонних справ Нігеру.  Голосування відбулося наприкінці грудня. На пост президента претендували 30 кандидатів.

Уряд Нігеру ще не прокоментував масове вбивство.

Агенція зазначає, що західноафриканська держава раніше зазнавала нападів ісламістських бойовиків, пов'язаних з Аль-Каїдою та Ісламською державою. В результаті нападів поблизу західного кордону з Малі та Буркіна-Фасо та південно-східного кордону з Нігерією минулого року загинули сотні людей.

Читайте також

Нагадаємо, наприкінці грудня у західному районі Бенішангуль-Гумуз в Ефіопії загинуло понад 200 людей після нападу невстановлених бойовиків.

Раніше у Мозамбіку ісламські бойовики напали на одне із сіл, викрали жінок і вбили понад пів сотні чоловіків. Людей убивали на футбольному полі. Тіла розчленованих жертв виявили розкиданими лісовою галявиною. Повідомляється, що серед жертв принаймні 15 хлопчиків та підлітки, які брали участь у церемонії посвячення в чоловіки.