Болгарія вводить локдаун через поширення коронавірусу

У країні вводять багато обмежень
Болгарія вводить локдаун через поширення коронавірусу
Коронавірус, захисна маска (фото: pexels)
20 Березня 2021, 14:30
читать на русском

Болгарія вирішила посилити карантинні обмеження через стрімке зростання захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляє видання News.bg з посиланням на болгарський уряд.

Посилений карантин діятиме в країні щонайменше від понеділка, 22 березня. У країні зачиняться дитячі садки і школи. Студентів відправили на дистанційку. Крім того, припинять роботу всі заклади громадського харчування, ТРЦ та тренажерні зали. Десять днів в країні заборонені масові заходи, робота кінотеатрів та театрів, а також весілля і хрещення, на яких буде понад 15 осіб.

Читайте також

Дозволять купівлю товарів і продуктів для дому та офісу. З дотриманням карантину працюватимуть супермаркети та гіпермаркети. У торговельних центрах будуть працюватимуть лише аптеки, продуктові магазини, хімчистки та оператори зв'язку.

За словами міністерки туризму Болгарії Мар'яни Ніколової, цього року туристичний сезон розпочнеться у країні від 1 травня. Вона зазначила, що це погоджено з місцевими органами охорони здоров'я і Міністерством закордонних справ. У всіх туристів вимагатимуть негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус задля в'їзду до країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відтепер умовою в'їзду до України стане негативний результат ПЛР-тестування на коронавірус.

Читайте також наш матеріал: Чи переживе бізнес нові локдауни: аналіз ситуації

1