Чехія має намір до Різдва протестувати усіх охочих на COVID-19

Охочі зможуть безкоштовно пройти тест на антигени до коронавірусу
Чехія має намір до Різдва протестувати усіх охочих на COVID-19
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
25 Листопада 2020, 00:59
читать на русском

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш збирається запропонувати безкоштовне тестування громадян країни на антиген на COVID-19 до Різдва.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що швидкі тести простіші з точки зору логістики, ніж стандартні ПЛР-тести, але не такі точні. Однак Чехія вже використовує цільове тестування на антиген у будинках для осіб похилого віку.

Я б дуже хотів, щоб ми впоралися з цим завданням, щоб дозволити всім громадянам хоча б за тиждень або за 10 днів до Різдва мати можливість добровільно і безкоштовно пройти тести на антиген, - сказав Бабіш.

За його словами, добровільне масове тестування має стати частиною стратегічного плану, який готує Міністерство охорони здоров'я Чехії для подолання пандемії коронавірусу.

Читайте також

Нагадаємо, Чеська Республіка стала однією з найбільш уражених коронавірусом європейських держав, тому попросила допомогу від Євросоюзу та НАТО для боротьби з епідемією COVID-19. До Чеської Республіки були відправлені перші 30 апаратів ШВЛ за європейською програмою rescEU, в рамках якої в шести країнах ЄС - у Данії, Німеччині, Греції, Угорщині, Швеції та Румунії - створені необхідні резерви медобладнання.

1