Чиновник "Київавтодору" закупив снігоплавильні машини за завищеними цінами

Посадовець у суді відповість за збитки у 2,6 млн
Чиновник "Київавтодору" закупив снігоплавильні машини за завищеними цінами
Снігоплавильна станція Фото: Прокуратура Києва у Телеграм-каналі
28 Травня 2021, 14:20
читать на русском

Посадовця комунальної корпорації "Київавтодор" судитимуть за закупівлю снігоплавильних машин за завищеними цінами.

Як повідомляє прокуратура столиці, до суду передано обвинувальний акт відносно посадовця "за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам".

Згідно з матеріалами слідства, у 2018 році між "Київавтодор" та приватним товариством був укладений договір на придбання 2-х мобільних автономних снігоплавильних машин Trecan на загальну суму понад 32,4 млн гривень.

Обвинувачений, виконуючи обов’язки головного механіка, члена тендерного комітету не провів належного моніторингу цін на вказане обладнання та сформував заявку на придбання снігоплавильних машин за завищеними цінами.

Відповідно до висновку експертів, внаслідок вказаних дій інтересам держави в особі КК "Київавтодор" завдано збитки на загальну суму понад 2,6 млн гривень, - зазначили у відомстві.

Обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, на початку травня прокуратура провела обшуки в Департаменті соціальної політики Київської міської державної адміністрації в рамках розкрадання 13,5 мільйона гривень на закупівлі медичних виробів.

Читайте також наш матеріал: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять"

Читайте також

1