COVID-вакцинація жителів ОРДЛО підтверджує наявність контролю з боку Росії - Резніков

Подібні дії РФ є порушенням українських законів
Важливо
COVID-вакцинація жителів ОРДЛО підтверджує наявність контролю з боку Росії - Резніков
Олексій Резніков (фото: УНІАН)
5 Лютого 2021, 21:52
читать на русском

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Росія порушує українські закони тим, що щеплює жителів тимчасово окупованих територій невідомою COVID-вакциною без згоди на це української влади. Тому Україна зможе використати вакцинацію в ОРДЛО як доказ контролю з боку Росії.

Про це Резніков сказав в інтерв’ю Укрінформу.

У будь-якому разі, якщо російська влада на українській території без нашої згоди проводить якісь випробування на людях невідомої й несертифікованої в нас вакцини, це є порушенням українських законів, - зазначив він.

Такі дії російської влади наражають населення України на ризик, то вона має за це нести відповідальність.

Читайте також

Але головне, що таким чином вони ще раз підтверджують наявність контролю з боку Росії на цих окупованих територіях. І цим ми обов’язково скористаємося в усіх міжнародних судових інстанціях, - наголосив Резніков.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що місцеві мешканці на окупованому Донбасі можуть отримати безкоштовне лікування від коронавірусу на підконтрольній Україні території.

За його словами, люди, які приїжджають на КПВВ, можуть зробити тести на COVID в сервісній зоні. Якщо тест негативний не потрібна ізоляція, а інформація про це надійде в додаток "Вдома". Якщо немає можливості встановити додаток, їх направляють в обсерватор на 14 днів.