Це реальність, за яку соромно - президент Європейської Ради про війну на Донбасі

За словами Шарля Мішеля, закінчення війни неможливе без повного виконання Мінських угод
Головне
Це реальність, за яку соромно - президент Європейської Ради про війну на Донбасі
Шарль Мішель (Фото: Офіс президента)
2 Березня 2021, 17:33
читать на русском

Президент Європейської ради Шарль Мішель, характеризуючи ситуацію на Донбасі, назвав неприйнятною ситуацію, коли у 2021 році на Європейському континенті триває війна та гинуть люди.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Це реальність, за яку соромно. Люди продовжують гинути в цьому конфлікті й жити у надзвичайно складних обставинах, – сказав Мішель.

Він наголосив на незмінній підтримці Європейським Союзом незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Ми надаємо всіляку підтримку всіма можливими способами й докладаємо всіх зусиль, щоб підтримати формат "Нормандської четвірки" та роботу Тристоронньої контактної групи, щоб принести мир людям Донбасу, – заявив Мішель.

За словами президента Європейської ради, повне виконання Мінських домовленостей є шляхом до миру.

Президент Європейської Ради наголосив, що Росія, на жаль, не зробила позитивних кроків, які продемонструвала Україна, для виконання Мінських угод.

І саме тому наші економічні санкції проти Росії залишаться. Росія є частиною цього конфлікту, а не посередником, – резюмував Мішель.

Читайте також

Своєю чергою президент України (досьє Володимира Зеленського) наголосив, що наша держава прагне якнайшвидшого настання миру на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій.

Присутність сьогодні тут лідера Європейського Союзу – це демонстрація того, що Україна не залишається наодинці у цих зусиллях, – додав Зеленський.

Глава держави переконаний, що Європейська рада під головуванням Шарля Мішеля наприкінці цього місяця матиме жорстку позицію стосовно агресії проти України.


Контекст. Сьогодні, 2 березня, президент України Володимир Зеленський і президент Європейської ради Шарль Мішель перебувають з робочою поїздкою в Луганській області. Під час цієї поїздки Зеленський публічно щепився від коронавірусу вакциною індійського виробництва.

1