Цифрові водійські документи в "Дії" прирівняли до паперових

Відтепер паперові документи носити з собою не обов`язково
Головне
Цифрові водійські документи в "Дії" прирівняли до паперових
Цифрові водійські права (Фото: сайт компанії БРОКБІЗНЕС)
16 Лютого 2021, 20:32
читать на русском

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №2695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху", який передбачає, що цифрові документи водія у додатку "Дія" мають таку ж юридичну силу як і паперові.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Федоров назвав ухвалення законопроєкту перемогою місяця.

Ухвалено законопроєкт, який прирівнює цифрові водійські документи в "Дії" до їхніх фізичних аналогів. Ще одна цифрова перемога цього місяця! Електронні посвідчення водія, техпаспорт, автоцивілка прирівняні до фізичних водійських документів. Рік тому водійські документи з’явилися у смартфоні — 4-ті електронні у Європі! Їхня юрсила визначалася постановою уряду, тепер нарешті законом. Вітаю українських водіїв — ніяких приводів хвилюватися щодо забутих прав вдома, - написав він.

Читайте також

Нагадаємо, законопроєкт, який дозволить користуватися цифровими паспортами нарівні з паперовими, у першому читанні підтримала Верховна Рада 4 лютого. Таким чином, Україна стане першою у світі державою, де цифровий паспорт юридично прирівняється до звичайного.

1