Ціни на газ мають бути справедливими - Зеленський хоче вирішити тарифне питання

Зеленський хоче знизити ціни на газ для населення
Важливо
Ціни на газ мають бути справедливими - Зеленський хоче вирішити тарифне питання
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
11 Січня 2021, 16:17
читать на русском

Президент Володимир Зеленський доручив уряду терміново розв'язати питання щодо підвищення тарифів на газ для населення під час наради з представниками Кабінету міністрів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Тарифи на газ для населення мають бути справедливими. Ціна на газ зростає на ринку через погодні умови та інші причини, які склалися в Європі, і ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян, - наголосив президент.

Читайте також

Зазначається, що Кабінет Міністрів готує системні рішення щодо вибудовування балансу на енергетичному ринку. Тим часом Юрій Вітренко представив попередній план із суттєвого зниження тарифів на газ та встановлення ціни, яка була б справедливою з точки зору споживача.

Участь в нараді брали прем'єр-міністр Денис Шмигаль, виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр соціальної політики Марина Лазебна, а також представники ОП.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 січня, українці вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Вони вимагають повернути попередню вартість на тарифи та протестують під міськрадами.

У Полтаві близько 200 людей зібрались під будівлею обласної адміністрації. Люди прийшли з вимогою скасувати нові тарифи на газ та його транспортування, а також повернути пільговий тариф на електроенергію. Відповідне звернення учасники планують передати голові обласної ради Олександру Біленькому.

А 28 грудня Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок.