ЦВК пояснила затримку із підрахунком голосів

Центрвиборчком не отримав достатньо інформації від ТВК
Головне
ЦВК пояснила затримку із підрахунком голосів
ЦВК (фото: пресслужба)
26 Жовтня 2020, 17:07
читать на русском

У Центральній виборчій комісії визначили явку виборців на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Але досі не оприлюднили інформацію щодо результатів голосування.

На сторінці Центрвиборчкому у Facebook надали пояснення, чому інформація досі відсутня.

Чому на сайті ЦВК немає інформації з результатами голосування? Тому що цієї інформації немає і у Центральної виборчої комісії, - зазначено у повідомленні.

Центрвибочрком нагадує, що президентські чи парламентські вибори організовує та проводить безпосереднього ЦВК. Тоді у комісії стежать за перебігом ситуації і отримують всю актуальну інформацію в обов’язковому порядку через систему ІАС "Вибори".

Читайте також

Вчора відбулись місцеві вибори. Їх організовують відповідні територіальні виборчі комісії. Саме ТВК встановлюють підсумки та результати голосування. Тільки потім остаточні результати передають до ЦВК. Тому, щойно ми отримаємо результати, встановлені ТВК, вони одразу з‘являться на нашому офіційному сайті та сторінці FB, - наголосили у ЦВК.

Нагадаємо, в Україні 25 жовтня відбулись вибори депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Голосування відбулось у всіх областях, окрім окупованих Донбасу та Криму.

26 жовтня ЦВК підрахувала явку: за підсумками обробки 98,65% інформації від територіальних виборчих комісій вона становить 36,98%.