ЦВК зареєструвала Вірастюка народним депутатом від 87 округу

Рішення підтримали 16 членів ЦВК
Важливо
ЦВК зареєструвала Вірастюка народним депутатом від 87 округу
Василь Вірастюк (Фото: Фейсбук)
9 Червня 2021, 18:15
читать на русском

Центральна виборча комісія зареєструвала Василя Вірастюка народним депутатом та визнала його переможцем на довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області.

Рішення про реєстрацію Вірастюка народним депутатом підтримали 16 з 17 членів ЦВК.

Читайте також


Контекст. 28 березня в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбулися проміжні вибори народних депутатів України.

На довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області здобув перемогу кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк. Однак офіційні результати виборів не були оприлюднені аж до 22 квітня, оскільки їх оскаржували у судах через численні порушення при підрахунку голосів.

Увечері 1 травня Велика Палата Верховного Суду визнала протиправним і скасувала протокол Центральної виборчої комісії про встановлення результатів виборів на 87-му окрузі на Франківщині та визнання Василя Вірастюка переможцем. А 5 травня ЦВК відмовила в реєстрації кандидата Вірастюка народним депутатом по 87 округу.

Тим часом 19 травня ЦВК визнала перемогу Василя Вірастюка за результатами виборів в окрузі №87 і признала його народним депутатом.

Тоді 24 травня Верховний суд вдруге скасував протокол ЦВК про встановлення результатів проміжних виборів до Ради.

5 червня Велика палата Верховного суду України визнала законним обрання Вірастюка народним депутатом від "Слуги народу".

1