Данілов: "ручним" РНБО було при Порошенку

Данілов вважає, що Зеленський не використовує Радбез для власних цілей
Головне
Данілов: "ручним" РНБО було при Порошенку
Засідання РНБО (Фото: Офіс президента)
6 Липня 2021, 12:31
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що президент України Володимир Зеленський не використовує РНБО у власних цілях.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Forbes".

За його словами, цим займався попередник Зеленського - п'ятий президент України Петро Порошенко.

Зеленський не користується РНБО для власних цілей. Усі питання, які ми розглядаємо, мають державний характер. Ми спостерігали, як можна зловживати владою, коли через "ручне" РНБО наприкінці 2018 року Порошенко хотів ввести загальнонаціональний воєнний стан. Верховна Рада не пропустила те рішення. Ймовірно, тоді РНБО намагалася відстрочити президентські вибори, на яких Порошенко програв, - каже Данілов.

Секретар РНБО запевнив, що Радбез не ухвалює рішень в обхід Конституції.

Десь з’явилася теза, що громадяни України можуть потрапляти під санкції РНБО, тільки якщо вони беруть участь у терористичній діяльності. Однак коли мова йде про національну безпеку, ми також маємо право впроваджувати санкції. Санкції не дають нам можливості посадити людину або забрати її власність. Ми можемо лише обмежити користування її активами. Ми не підміняємо суди, але хотіли б, щоб вони й правоохоронна система рухалися швидше, - розповів Данілов.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що президент Зеленський веде боротьбу проти олігархів не заради популярності. За його словами, він намагається не допустити, аби "люди зі статками роками писали під себе закони й впливали на державу".

Читайте також