Данілов: Ситуація на Донбасі контрольована попри загострення та дезінформацію

Росія поширює дезінформацію про нібито підготовку України до наступу на Донбасі
Данілов: Ситуація на Донбасі контрольована попри загострення та дезінформацію
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
13 Березня 2021, 19:30
читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки й оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація на Донбасі повністю контролюється Збройними Силами України, хоч загострення і присутнє.

Про це він сказав в етері програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Дійсно, у нас на території Донецької та Луганської областей відбувається загострення. Збільшується кількість обстрілів, але ми не можемо сказати, що це критична ситуація і вона не перебуває під контролем наших військових. Ситуація повністю контрольована, - сказав секретар РНБО.

За словами Данілова, Росія активно поширює дезінформацію про нібито підготовку України до наступу на Донбасі. Але це психологічна атака на мешканців окупованих територій.

Останнім часом російська сторона поширює дезінформацію, що нібито Україна от завтра-післязавтра піде в наступ і наступом будуть брати Донецьк і Луганськ, що не відповідає дійсності. Це така психологічна атака йде, - зазначив він.

Читайте також


Контекст. Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі й це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Як повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

1