ДБР завершило розслідування у справі Тупицького

Він неодноразово надавав неправдиві показання
Важливо
ДБР завершило розслідування у справі Тупицького
Олександр Тупицький (фото з відкритих джерел)
18 Травня 2021, 15:31
читать на русском

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування у справі колишнього глави Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

У жовтні 2018 підозрюваний з корисливих мотивів і в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, скоїв підкуп свідка, маючи на меті, щоб він відмовився від дачі показань або надав завідомо неправдиві показання в кримінальному провадженні, пов'язаному з протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ "Зуєвський енергомеханічний завод", - йдеться у повідомленні.

Також протягом 2018-2019 років колишній глава КСУ неодноразово надавав слідчому ГПУ в цьому ж виробництві завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

З огляду на те, що зібрані в ході досудового розслідування докази достатніми для складання обвинувального акта, стороні захисту в порядку, передбаченому ст. 290 КПК України, надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

Контекст. 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази 2013 року, які були підписані ще Віктором Януковичем, про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду України.

Президент також підкреслив, що якщо на якихось тижнях не відбуваються засідання РНБО, це не означає, що "особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно".

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

Читайте також