Делегація Конгресу США відвідає Україну, Литву та Грузію

Таким чином США хочуть підтвердити прихильність своїм партнерам
Важливо
Делегація Конгресу США відвідає Україну, Литву та Грузію
Прапор США (фото: Pexels)
28 Травня 2021, 21:33
читать на русском

Двопартійна делегація Конгресу США під головуванням американського сенатора Джин Шахін відправиться у робоче турне Східною Європою, зокрема відвідає Україну, Литву та Грузію. Сторони обговорюватимуть російську агресію та реформи в Україні.

Як повідомляється на сайті посольства США в Україні, таким чином США хочуть підтвердити прихильність своїм партнерам.

Під час візиту до України американські представники заохочуватимуть продовження реформ, які спрямовані на зміцнення демократії. Делегація висловить солідарність з Україною на тлі агресії Росії.

Україна та Грузія є важливими партнерами США в боротьбі з все більше агресивною Росією, і дуже важливо, щоб ми висловили нашу солідарність з народами України та Грузії та спонукали політичних лідерів продовжувати проводити необхідні реформи, які зміцнять їх демократії, - зазначила голова делегації.

Пані Шахін наголосила, що Штати підтримують Україну та Грузію у їх прагненні приєднатися до НАТО і ЄС.

У Литві делегати планують зустрітися з білоруською опозиціонеркою Світланою Тіхановською, з якою обговорять останні події в Білорусі.

Нагадаємо, що українська та американська сторони опрацьовують телефонний дзвінок між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським напередодні зустрічі президентів США і Росії у Женеві.

Читайте також

1