До 100 найвпливовіших жінок світу увійшли українка та білоруска

Це список найбільш впливових та надихаючих жінок року
До 100 найвпливовіших жінок світу увійшли українка та білоруска
Жінки (фото: BBC News)
24 Листопада 2020, 20:32
читать на русском

У цьогорічний список 100 найвпливовіших жінок світу увійшли білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська та уродженка України, яка проживає в Австралії, Анастасія Волкова.

Про це йдеться у рейтингу BBC.

Зазначається, що Світлана Тіхановська - колишня кандидатка в президенти Білорусі, де вона очолювала національно-демократичний рух. У серпні 2020 року президент Олександр Лукашенко заявив про переконливу перемогу на виборах керівництва, що викликало протести по всій країні на тлі поширених звинувачень у фальсифікаціях виборів.

Світлана Тіхановська , білоруська опозиціонерка

Світлана Тіхановська (скрін з відео)

Незабаром після виборів, боячись за безпеку своїх дітей, Світлана втекла з Білорусі до Литви. Вона продовжує очолювати демократичний рух у вигнанні.

Ніколи, ні на одну секунду, не вірте тому, хто каже, що ви слабкі. Ми часто не усвідомлюємо, наскільки ми сильні, - заявляє Тіхановська.

Читайте також

Анастасія Волкова - підприємиця та сільськогосподарська новаторка, яка використовує науку та технології для розв'язання питань продовольчої безпеки.

Анастасія Волкова

Анастасія Волкова (фото: FLUROSAT)

У 2016 році вона заснувала FluroSat, компанію, яка використовує дані безпілотників та супутників, а також алгоритми та інші інструменти, щоб допомогти фермерам оптимізувати виробництво рослинництва.

Будьте тією зміною, яку ви хочете бачити у світі. Я сподіваюся, що ми всі можемо знайти власні способи скористатися цією ситуацією та забезпечити позитивні зміни, - каже Волкова.

Flurosat працює за платною підпискою. Програма аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту та робить аналіз посівів.

Зокрема, користувачі можуть отримати підказки та рекомендації щодо поливу, використання добрив, а також потенційної врожайності полів.

Волкова зазначила, що її стартап надає людям інформацію, яка частина поля, наприклад, зневоднена, а яка - перезволожена.

Влітку 2020 року Массачусетський інститут технологій включив Волкову до списку новаторів віком до 35 років.

Нагадаємо, що очільник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск піднявся на другу сходинку у списку найбагатших людей у світі, обійшовши засновника Microsoft Білла Гейтса.

1