До України привезли чергову партію вакцини AstraZeneca

Вакцина надійшла у рамках глобальної ініціативи COVAX
Головне
До України привезли чергову партію вакцини AstraZeneca
Вакцина (Фото: pixabay)
3 Червня 2021, 19:37
читать на русском

В аеропорт "Бориспіль" прибув літак, який доставив в Україну 705 600 доз вакцини AstraZeneca у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Про це повідомила РБК Україна.

В Україну прибула нова партія вакцин AstraZeneca від COVID-19. 705 600 доз доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної ініціативи COVAX, - розповіли в представництві ЮНІСЕФ в Україні.

Цю партію мають використати для вакцинації другою дозою тих, хто отримав перше щеплення вакциною CoviShield/AstraZeneca. Зокрема, медиків та працівників закладів охорони здоров’я, учасників операції Об'єднаних сил на сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком 65+. Також друге щеплення отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами, громадські діячі.

В ЮНІСЕФ нагадали, що це уже четверте постачання вакцин від COVID-19 в Україну в межах COVAX.

Нагадаємо, Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech коштом донорів в межах COVAX - глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцину проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп - персонал та мешканці будинків для людей похилого віку та спеціалізованих інтернатів, освітян та інші групи з першого та іншого етапів вакцинації.

Зазначається, що ЮНІСЕФ від імені COVAX закуповує і постачає в Україну вакцини від COVID-19 безоплатно. Очікується, що до кінця 2021 року постачання в рамках COVAX дозволить охопити щепленнями до 20% населення України - 8 мільйонів людей.

Читайте також