Джо Байден офіційно став 46-м президентом США

Він пообіцяв перемогти екстремізм і тероризм в США
Головне
Джо Байден офіційно став 46-м президентом США
Джо Байден з жінкою (фото: GettyImages)
20 Січня 2021, 19:29
читать на русском

Переможець президентських виборів у Сполучених Штатах демократ Джо Байден став новим 46-м президентом Сполучених Штатів.

У Вашингтоні відбулася інавгурація нового лідера країни, яку транслює "Радіо Свобода".

Я, Джозеф А. Байден молодший, урочисто присягаю, що сумлінно виконуватиму обов'язки президента США і повною мірою моїх сил підтримуватиму, охоронятиму і захищатиму конституцію Сполучених Штатів. Хай допоможе мені Бог, - заявив Байден.

Він пообіцяв перемогти екстремізм і тероризм в США, і заявив, що буде президентом для всіх американців.

Джо Байден

Шановні наші гості, співвітчизники, цей день - американців, цей день - демократії і це день історії і надії на оновлення. Століттями Америку випробовували і Америка виправдовувала ці надії. Сьогодні ми говоримо про справу демократії, святкуємо, шануємо її, - сказав новий глава Білого дому.

Він також додав, що демократія – річ цінна і річ дуже тендітна, і цього разу вона перемогла.

Отож, на священній цій землі хтось намагався підважити самі підвалини демократії, але ми знову встали, як неподільна нація для того, щоб мирно передати владу від одного президента до іншого, як це відбувалося ось уже два з гаком століття. Ми - американці - невпинні, оптимістичні, ми будуємо націю, якою ми маємо бути, - заявив Байден.

Після його промови Камала Харріс принесла присягу і офіційно стала віцепрезидентом США.

Я доброчесно буду виконувати обов'язки тієї посади, яку я посідаю. Хай допоможе мені Бог, - сказала Харріс.

Читайте також

Потім гімн США на церемонії виконала Леді Гага.

На церемонії присутні колишній президент Білл Клінтон і кандидат в президенти від Демократичної партії 2016 року Хілларі Клінтон; колишній президент Джордж Буш і колишня перша леді Лора Буш; колишній президент Барак Обама і колишня перша леді Мішель Обама.

На церемонії також з'явився ексвіцепрезидент США Майк Пенс з дружиною.

Нагадаємо, що 45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп покинув Білий дім за кілька годин до інавгурації обраного президента Джо Байдена.

1