Економіка Великої Британії скоротилася на 9,9% через коронавірус

Схоже падіння у країні було 300 років тому
Економіка Великої Британії скоротилася на 9,9% через коронавірус
Велика Британія Фото: pexels.com
13 Лютого 2021, 03:09
читать на русском

Економіка Великої Британії скоротилася на 9,9% за минулий рік через коронавірус та прийняті карантинні обмеження.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Країна повідомила про найвищий рівень смертності від COVID-19 в Європі, проте вакцинувала набагато більше людей, ніж інші європейські країни, що підвищує ймовірність відновлення її економіки в кінці цього року.

Минулого року спад був найбільшим з того часу, як після Другої світової війни з'явилися сучасні офіційні звіти. Схоже рекордне падіння спостерігалось ще у 1709 році.

Читайте також

Скорочення виявилося більш крутим, ніж у будь-якої іншої великої економіки, хоча Іспанія також сильно постраждала від коронавірусу і зазнала спаду на 11%.

Проте Банк Англії прогнозує, що економіка скоротиться на 4% в перші три місяці 2021 року через новий локдаун і зриву Brexit. Економіка повернеться до своїх розмірах, які існували до COVID-19, за умови, що вакцинація буде йти за планом.

Нагадаємо, новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії у грудні 2020 року - на той момент було відзначено близько тисячі заражень на півдні країни.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який називають "британським", вже виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"