Ексзаступника міністра Немілостівого позбавили прав та оштрафували на 10 тисяч

Немілостівого покарали за п`яне водіння
Важливо
Ексзаступника міністра Немілостівого позбавили прав та оштрафували на 10 тисяч
Віталій Немілостівий (скріншот відео УНІАН)
17 Березня 2021, 22:58
читать на русском

Шевченківський районний суд Києва покарав колишнього заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, якого 30 грудня 2020 року спіймали п'яним за кермом.

Про це йдеться в постанові, оприлюдненій в судовому реєстрі 16 березня.

Громадянин ОСОБА_1 30.12.2020, приблизно о 03 год. 20 хв, рухаючись у м.Києві вулицею Жилянською, керував транспортним засобом «Мерседес» з явними ознаками алкогольного сп`яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови та координації рухів. Від проходження огляду на стан сп`яніння у встановленому законом порядку водій відмовився у присутності свідків, - йдеться в постанові.

Немілостівий свою вину визнав у повному обсязі.

Суддя Віталій Циктіч вирішив оштрафувати Немілостивого на 10,2 тисячі грн та позбавити його права керування транспортними засобами на один рік.


Контекст. 30 грудня 2020 року заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого у Києві зупинили патрульні за підозрою у керуванні автомобілем у нетверезому стані. Чиновник відмовився оформляти протокол, намагався покинути місце інциденту, зчинив бійку з патрульними.

Згодом поведінку свого заступника прокоментував віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський. Міністр вважає, що Немілостівий "підірвав авторитет представника виконавчої влади". Наступного ж дня Кабмін звільнив чиновника. 

1