Епіфаній розповів, як освячуватимуть паски на Великдень

Паски освячуватимуть у магазинах, на заводах і хлібокомбінатах
Головне
Епіфаній розповів, як освячуватимуть паски на Великдень
Великдень, паска (Фото: Flicr)
25 Квітня 2021, 14:30
читать на русском

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що храми на Великдень будуть відкриті, проте, аби убезпечити вірян від захворювання на коронавірус, зокрема, планується масове освячення пасок на хлібокомбінатах і в магазинах.

Про це предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів у інтерв'ю Радіо Свобода.

Митрополит зокрема сказав, що священники освячуватимуть паски на хлібокомбінатах, на заводах та у магазинах:

Є цілі мережі магазинів, які звертаються до нас. Навіть у Києві ми делегуємо священнослужителів, які впродовж цих днів звершують освячення пасок і різних страв, - повідомив Епіфаній (досьє митрополита Епіфанія).

Також на Великдень усі віряни зможуть піти до церкви, але за умов перебування у масках і дотримання дистанції.

Храми будуть відчинені. І на вулиці, наскільки мені відомо з рішення МОЗ, і є заяви МОЗ про те, що не буде таких жорстких обмежень. Богослужіння будуть звершуватися. Але зараз ми бачимо, що центральна влада передала фактично повноваження на місця. І кожна громада на місці, чи це обласний центр, чи це ОТГ, ухвалюють рішення, залежно від того, в якій зоні вони перебувають. Якщо це "червона" зона, коли хвороба інтенсивно розвивається, то, звичайно, обмеження посилюються, - наголосив предстоятель.

Читайте також

Нагадаємо, влада Києва ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня. Зокрема, аби упередити сплеск вірусу, столична влада рекомендує керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі.

1