Ердоган закликав турецький народ відмовитися від французьких товарів

Таким чином турецький лідер відреагував на заяви Макрона про іслам
Ердоган закликав турецький народ відмовитися від французьких товарів
Реджеп Таїп Ердоган. Фото: Anadolu
26 Жовтня 2020, 19:26
читать на русском

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народу бойкотувати французькі товари на тлі висловлювань президента Франції Еммануеля Макрона про іслам.

Про це він сказав в понеділок, 26 жовтня, на заході, організованому для святкування дня народження пророка Мухаммеда в Анкарі, передає Anadolu.

Турецький лідер привернув увагу до скандальних висловлюваннями президента Франції Еммануеля Макрона.

Ненависть до мусульман і Ісламу в ряді країн Європи зведена в ранг державної політики, підтримуваної на рівні глави держав. Я знову заявляю, що ворожнеча до Ісламу незалежно від займаної посади є психічним відхиленням, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини закликав населення відмовитися від придбання французької продукції.

Сьогодні я звертаюся до свого народу. Точно також, як у Франції закликають до бойкоту турецької продукції, і я сьогодні закликаю співгромадян не купувати французьких товарів, - сказав він.

Читайте також

Ердоган також звернувся до канцлера Німеччини: "Хочу звернутися до Ангели Меркель: у вас в країні має місце свобода віросповідання і держава гарантує свободу релігійних переконань. Як тоді виходить, що понад 100 поліцейських здійснюють рейд в мечеть під час ранкової молитви? Чи чули ви про що, або подібному в Туреччині? Ні! Тому що у нас в країні, на відміну від вас, має місце реальна свобода віросповідання".

Як президент країни, 6 млн представників якої живуть сьогодні в Європі, вважаю важливим сказати європейським колегам: Ворожим ставленням до мусульман ви нічого не доб'єтеся. Спроби приховати власні провали нападками на адресу мусульман - це шлях до катастрофи, - сказав Ердоган.

Президент також звернувся до Європарламенту (ЄП).

ЄП, де не забувають висловлювати думку про будь-яку подію, що стосується Туреччини, не може далі ігнорувати прояви ісламофобії, уподібнюючи себе трьом мавпам (не бачу, не чую, не говорю), - підкреслив Ердоган.

Читайте також

Зазначимо, що Ердоган раніше розкритикував політику французького колеги Еммануеля Макрона щодо мусульман, заявивши, що той потребує "психічного лікування". Після цього французький уряд відкликали свого посла з Анкари, а в Євросоюзі слова Ердогана назвали неприпустимими.

Еммануель Макрон відреагував на вбивство вчителя історії у Франції і назвав це "ісламістським терористичним нападом", закликавши націю об'єднатися проти екстремізму. Він також запропонував звернути особливу увагу на навчання дітей та створити разом із Радою мусульман Франції організацію, яка дозволила б побудувати "освічений іслам" у країні без іноземного впливу.

Нагадаємо, що Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.