Єрмак відповідає за всю внутрішню та зовнішню політику України - Клімкін

Ця система не утримається, оскільки неможливо сконцентрувати все бачення на одній людині
Ексклюзив
Єрмак відповідає за всю внутрішню та зовнішню політику України - Клімкін
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
5 Липня 2021, 15:33
читать на русском

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що сьогоднішня модель, коли керівник Офісу президента Андрій Єрмак відповідає за всю внутрішню та зовнішню політику, не може працювати.

Про це Клімкін розповів в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Я вважаю, що сьогоднішня модель, коли Єрмак відповідає і за всю внутрішню, і за всю зовнішню політику, не може працювати. Неможливо охопити за 24 години на добу все. Я, коли був міністром, перші два роки працював 16-17 годин на день. Я займався виключно зовнішньою політикою. В мене ніколи не доходили руки до внутрішньої, про що я реально шкодую, але не може людина, яка б вона не була, охопити повністю внутрішню і зовнішню політику, - зазначив він.

За його словами, ця система, у сьогоднішньому вигляді, не утримається. Неможливо сконцентрувати абсолютно все бачення на одній людині. Має бути розподіл праці, а який він буде - нехай визначає президент Володимир Зеленський.

Ситуація: була зустріч Путіна з Байденом. Ви бачили хоча б якийсь український десант у Вашингтоні? Я нікого не бачив. А там мали зависати міністри. А що у нас робить РНБО, яке знає безпекову ситуацію? Якщо за зовнішню політику відповідає Єрмак, то нехай Єрмак туди їде - абсолютно байдуже. Це має бути система довірливих зв’язків з американцями, з іншими партнерами. Система, що працює, - сказав Клімкін.

Клімкін зазначив, що зараз зовнішня ситуація ускладнюється в рази. До прикладу, через будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", міжнародні зустрічі тощо.

Нам довірливі контакти потрібні, як ніколи. Тому має бути модель, бо зараз зовнішня політика здійснюється з Офісу президента. МЗС в ключових питаннях там помножили на нуль, - наголосив ексміністр.

Нагадаємо, що колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що сьогоднішній Кабмін - це набір менеджерів, які повністю підконтрольні Офісу президента.

Читайте також

1