Євросоюз розпочне нову програму підтримки розвитку Донбасу – президент Європейської Ради

Шарль Мішель побачив, як Україна використовує європейські кошти для облаштування КПВВ на Донбасі
Головне
Євросоюз розпочне нову програму підтримки розвитку Донбасу – президент Європейської Ради
Володимир Зеленський і Шарль Мішель (Фото: Офіс президента)
2 Березня 2021, 19:05
читать на русском

Президент Європейської Ради Шарль Мішель під час спільної поїздки на Донбас із президентом України Володимиром Зеленським анонсував нову програму для підтримки економічного розвитку та надання державних послуг у цьому регіоні.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Під час візиту президент Європейської ради зазначив, що побачив на власні очі, як та робота, яку проводить Україна у співпраці з міжнародними партнерами на лінії дотику на Донбасі, покращує щоденне життя людей.

І я також побачив вплив прямої допомоги ЄС тут, у"Щасті", –заявив він.

Мішель зауважив, що Європейський Союз надав значну підтримку Україні для пом’якшення впливу конфлікту.

Цього року ми розпочинаємо нову програму для підтримки економічного розвитку та надання державних послуг у цьому регіоні. Це також включатиме фінансування пунктів в’їзду-виїзду, – зазначив він.


Президент Європейської ради висловив переконання, що повне припинення вогню, відкриття більшої кількості пунктів в’їзду-виїзду, подальша робота з гуманітарного розмінування покращить життя людей по обидва боки лінії дотику, і ЄС готовий підтримувати ці зусилля.


Контекст. Сьогодні, 2 березня, президент України Володимир Зеленський і президент Європейської ради Шарль Мішель перебувають з робочою поїздкою в Луганській області. Президент Європейської ради Шарль Мішель, характеризуючи ситуацію на Донбасі, назвав неприйнятною ситуацію, коли у 2021 році на Європейському континенті триває війна та гинуть люди.

1