ФСБ намагалась викрасти з України екскомандувача ССО

За викрадення спецслужба РФ пропонувала 100 тисяч доларів
ФСБ намагалась викрасти з України екскомандувача ССО
СБУ (фото: facebook.com/SBU.Office.in.Zakarpatska.Oblast)
5 Лютого 2021, 11:59
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей.

До її складу входили колишні спецпризначенці військової розвідки, - повідомили у пресслужбі СБУ.

СБУ встановила, що громадяни України були завербовані та виконували розвідувальні завдання кадрових співробітників ФСБ Вадима Даутова та Дениса Собка.

Зокрема, російські агенти готували диверсійні операції. Їм було доручено створити умови для здійснення диверсій на території Миколаївської області – сприяти проникненню диверсійно-розвідувальних груп із тимчасово окупованих територій та організовувати спеціальну підготовку підібраних осіб. Серед об’єктів посягань – бойові літаки Збройних Сил на аеродромі "Кульбакіно".

Читайте також

Також агенти ФСБ збирали інформацію про дислокацію та переміщення українських Збройних Сил, кадровий склад та оперативно-службову діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони. Для виконання своїх завдань агенти проводили вербувальну роботу і серед високопосадовців ЗСУ.

Спецслужби РФ також намагалися викрасти та відправити до країни-агресора одного з колишніх командувачів Сил спеціальних операцій. За це російська спецслужба пропонувала винагороду у 100 тисяч доларів США.

У СБУ повідомляють, що у ході проведення обшуків вилучено арсенал зброї і боєприпасів: 4 АК-74, 2 пістолети, 2 РПГ, 44 гранати, понад 4 тис. набоїв різного калібру, близько 3 кг тротилу та електродетонатори тощо.

Шпигунська діяльність кадрових співробітників ФСБ РФ, які керували агентурною мережею, розслідується у кримінальному провадженні за ч.1 ст.114 (шпигунство) КК України, - йдеться у повідомленні

Нагадаємо, військова контррозвідка Служби безпеки України викрила агента спецслужб РФ з-поміж військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України, якого завербувала ФСБ РФ під час відвідування тимчасово окупованої території АР Крим у сімейних справах.

1