Голова Мін’юсту розповів, хто першим потрапить до списку олігархів

Ними можуть стати Коломойський та Порошенко
Головне
Голова Мін’юсту розповів, хто першим потрапить до списку олігархів
Денис Малюська Фото: Фейсбук
6 Червня 2021, 00:25
читать на русском

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що в новостворений реєстр олігархів першими можуть потрапити Ігор Коломойський та п'ятий президент України Петро Порошенко.

Про це він заявив в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера".

Міністр зазначив, що у законопроєкті вказано, що якщо бізнес-партнер олігарха є чиновником, вказаним у списку, наприклад, народним депутатом, то він, відповідно, має вплив на політичне життя.

Партнерів пана Коломойського, офіційних, у Верховній раді є, і не один. Тому пан Коломойський точно потрапляє, - заявив Малюська.

Читайте також

Також в реєстр може потрапити Порошенко, який "відповідає всім критеріям".

Закон не писався під окрему людину. Закон писався під олігархічну систему, і він має наслідки. Якщо ви не хочете потрапити до реєстру - позбудьтесь упливу на політичне життя, залишайтесь зі своїми активами, не підходьте до політики, до ЗМІ, - додав міністр.

Нагадаємо, раніше найбагатша людина України Рінат Ахметов не вважає себе олігархом та дивується такому визнанню. Тим часом, Ігор Коломойський, який є одним з найбагатших в Україні, заявив, що "морально готовий" потрапити до реєстру олігархів, але б йому не хотілось бути там одному та бути в ньому "білою вороною".

1