Голова МОЗ Польщі винуватить ЄС у третій хвилі коронавірусу

Пік третьої хвилі станеться у перші місяці весни
Голова МОЗ Польщі винуватить ЄС у третій хвилі коронавірусу
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
23 Лютого 2021, 00:31
читать на русском

Голова Міністерства охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський заявив, що Євросоюз несе часткову відповідальність за третю хвилю пандемії коронавірусу в Європі.

Про це повідомляє видання Euractiv.

У січні ми прискорилися, це не було такою проблемою, але на цей момент, на жаль, можна сказати, що закупівельна політика ЄС буде частково відповідати за те, що у нас є третя хвиля в Європі, - заявив Недзельський.

Читайте також

За його словами, Європейська комісія має використовувати свою вагу проти фармацевтичних компаній, які вона також спонсорувала за допомогою інвестиційних грантів до початку виробництва вакцини для співфінансування досліджень.

За словами міністра, пік третьої хвилі пандемії очікується в березні-квітні. Крім того, в Польщі почав поширюватися британський штам коронавірусу.

Минулого тижня ми отримали інформацію про те, що частка цієї мутації становить приблизно 5% від вибірки з приблизно 200 осіб, які пройшли тестування, - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний посланець Всесвітньої організації охорони здоров'я Девід Набарро попередив про небезпеку третьої хвилі коронавірусу в Європі на початку 2021 року.

1