Хакери знову напали на агентство з дослідження вакцин

Це може зашкодити отримання вакцини
Хакери знову напали на агентство з дослідження вакцин
Кібератака, хакер (фото: pexels)
9 Грудня 2020, 21:23
читать на русском
У Нідерландах на Європейське медичне агентство, яке досліджує вакцини від коронавірусу, напали хакери.

Про це повідомляє видання NU.nl.

Європейське медичне агентство EMA стало жертвою кібератаки. Проводиться розслідування, яке було оперативно розпочато разом із правоохоронцями, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Агентство займається оцінкою ліків, зокрема, сертифікацією вакцин. Зараз досліджуються вакцини від коронавірусу. Виробники вакцин Moderna і Pfizer очікують схвалення EMA.

Схвалення вакцини агентством EMA необхідне для початку програми вакцинації. Це дозволить застосовувати препарати на ринку країн Євросоюзу.

Якщо ж процес піде не так, як очікувалося, вакцинація в Нідерландах та ЄС може розпочатися пізніше бажаного січня.

Нагадаємо, що один із найбільших світових виробників усіх видів комп'ютерів і програмного забезпечення (ІВМ) виявив, що кіберзлочинці збирають інформацію щодо ланцюжка постачання вакцин проти COVID-19.

Підрозділ кібербезпеки IBM заявив про виявлення групи хакерів, які працюють над збором інформації про різні аспекти "холодового ланцюга" - технології безперервного дотримання оптимальної низької температури при зберіганні та транспортуванні біологічних препаратів, зокрема вакцин, від підприємства-виробника до споживача.

Зловмисники розсилають своїм жертвам фішингові електронні листи, нібито, від імені китайської компанії Haier Biomedical, що є постачальником холодових ланцюгів. Метою кіберзлочинців є викрадення облікових даних для авторизації в електронній пошті та інших додатках.

1