Кабмін скасував карантин вихідного дня і запровадив "помаранчеві обмеження"

Обмеження помаранчевої зони карантину діятимуть на всій території України
Головне
Кабмін скасував карантин вихідного дня і запровадив "помаранчеві обмеження"
Карантин в Україні через коронавірус (фото: УНІАН)
2 Грудня 2020, 14:11
читать на русском

Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня і запровадив обмеження "помаранчевої зони" на всій території України.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем`єра, уряд напрацьовує заходи для можливого посилення карантинних обмежень, про запровадження яких повідомлятимуть за сім днів наперед, як визначено Верховною Радою.

Читайте також

Крім того, Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) повідомив, що уряд провів опитування серед мерів українських міст та голів ОДА щодо проведення новорічних свят у регіонах. Більшість керівників на місцях підтримали повну або часткову заборону новорічних гулянь, ярмарків, концертів і ялинок.

Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування, - розповів голова уряду.

Читайте також

Нагадаємо, ЗМІ раніше повідомляли, що Кабінет міністрів України погодив дату введення локдауну: нові обмеження будуть діяти від 23 грудня до 15 січня. Офіційної інформації щодо дати локдауну поки немає.

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов (досьє Олега Немчіноваповідомив, що 2 грудня Міністерство охорони здоров'я України озвучить висновки про ефективність карантину вихідного дня, після чого буде ухвалене рішення про дати й сфери діяльності, яких торкнеться новорічний локдаун. Однак поки що такого рішення ще не ухвалили.

Про введення локдауну та його вплив на бізнес читайте у матеріаліЧи переживе бізнес нові локдауни: Зеленський вирішив допомогти грошима.

1