Кабмін скасував обов`язкове переведення пенсій на картки з 1 вересня

Пенсіонери й надалі зможуть обирати спосіб отримання пенсії
Головне
Кабмін скасував обов`язкове переведення пенсій на картки з 1 вересня
Пенсіонер отримує пенсію (Фото: UA.NEWS)
2 Червня 2021, 17:43
читать на русском

Кабінет міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з 1 вересня цього року.

Оновлений тест відповідної Постанови розміщений на урядовому порталі.

Уряд вніс зміни до постанови №277 від 29 березня 2021 року, згідно з якими поточний порядок доставлення пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.

Основна причина, через яку ініціативу відклали на два роки, - неготовність банківської інфраструктури у віддалених від обласних центрів населених пунктах.

Таким чином пенсіонери можуть й надалі обирати, яким чином отримувати пенсію – через банк чи через "Укрпошту". Подати заяву до ПФУ щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто, або відправивши пакет документів поштою.


Контекст. У попередній редакції постанови №277 Пенсійний фонд України до 1 вересня 2021 року повинен був провести конкурс для вибору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставлення пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів. Фактично це означало, що всі пенсіонери мали обрати банк і отримувати пенсії на карткові рахунки.

Читайте також

1