Кабмін виступив за скасування в Україні переходу на зимовий час

На території всієї країни буде "київський час"
Головне
Кабмін виступив за скасування в Україні переходу на зимовий час
Годинник Фото: Giallo з Pexels
4 Березня 2021, 14:34
читать на русском

Український уряд підтримує ухвалення Верховною Радою у першому читанні законопроєкту "Про обчислення часу в Україні" щодо скасування сезонного переведення стрілок годинників.

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час підсумкової пресконференції щодо річниці роботи уряду.

Уряд підтримує такий напрям, це європейська практика. Розрахунки робили дуже давно, протягом 10 років у суспільстві тривала дискусія про те, лишати чи не лишати, - сказав він.

Читайте також

За словами керівника уряду, цей законопроєкт фіксує, що на території всієї держави має бути "київський час".

Тобто ніякого місцевого часу не передбачається і не буде передбачатися. Місцеві громади отримають змогу давати рекомендації з приводу графіків роботи, - сказав Шмигаль.


Контекст. Як відомо, в Україні переходять на літній час щороку в останню неділю березня, а на зимовий - в останню неділю жовтня. Восени переводять стрілку на годину назад, а навесні - вперед.

3 березня Верховна Рада України ухвалила за основу проєкт Закону про обчислення часу в Україні (проєкт №4201).

Згідно з основними положеннями нового закону пропонується встановити єдиний час на всій території України - всесвітній координований час плюс дві години (UTC+2), а також скасувати  сезонний перехід часу.

Читайте також наш матеріал: Україна може скасувати перехід на літній час: до чого тут РФ та чому це допоможе увійти в ЄС

1