Кабмін запровадив державне регулювання цін на електроенергію

Це один із кроків до зниження ціни на електроенергію
Головне
Кабмін запровадив державне регулювання цін на електроенергію
Електроенергія (Фото: pexels)
1 Лютого 2021, 19:40
читать на русском

Кабінет міністрів дозволив державне регулювання ціни на електроенергію в Україні і вніс її до переліку соціально значущих товарів.

Про це йдеться у постанові уряду від 1 лютого 2021 року, якою внесли зміни до постанови Кабміну № 341 від 22 квітня 2020 року.

Перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, затверджений постановою КМУ від 22 квітня 2020 р. № 341 (Офіційний вісник України, 2020 р., № 39, ст. 1273), доповнити абзацом такого змісту: "електрична енергія", — йдеться у документі.

Як відомо, раніше за електроенергію Кабінет міністрів вніс до списку соціально значущих товарів природний газ, щоб знизити ціни і мати можливість регулювати тарифи на газ для населення.

Читайте також

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. 19 січня регулятор знизив граничний тариф на розподіл газу та встановив його на рівні 1,79 грн за кубометр.

Крім того, президент Володимир Зеленський на нараді з міськими головами та керівництвом НАК "Нафтогаз України" домовився, що на місцях тарифи на тепло та гарячу воду не зростуть до кінця опалювального сезону.

Також він нагадав, що уряд спростив доступ до субсидій, і більшість громадян може отримати їх одразу після заявки. На субсидії Кабінет міністрів має виділити необхідні кошти.

1