Канада та Австралія ввели нові санкції проти Росії

Проти РФ введено нові санкції через Кримський міст
Головне
Канада та Австралія ввели нові санкції проти Росії
Прапор Росії
30 Березня 2021, 09:43
читать на русском

Канада та Австралія ввели нові санкції проти Росії через будівництво Кримського мосту.

Про запровадження санкцій заявив міністр закордонних справ Канади Марк Гарно. За його словами, Канада запровадила новий пакет санкцій проти осіб та компаній, пов’язаних з анексією Криму та зведенням моста через Керченську протоку.

Санкції з боку Канади запроваджуються щодо двох громадян Росії та чотирьох компаній.

Сьогоднішнє оголошення підтримує непохитну прихильність Канади суверенітету України і її народу, який продовжує рішуче відстоювати свої права проти агресивних дій Росії. Канада продовжує закликати Росію припинити свою незаконну окупацію і звільнити всіх незаконно затриманих політичних в'язнів, – зазначається у повідомленні МЗС Канади.

Читайте також

Запроваджені обмеження передбачають заморожування активів та заборону на торгові операції у Канаді.

Сьогодні вранці про введення санкцій оголосила і Австралія.

Австралія ввела адресні фінансові санкції та обмеження на в'їзд відносно російських громадян і чотирьох російських компаній, пов'язаних з будівництвом і експлуатацією залізничного моста через Керченську протоку, - сказано в заяві глави австралійського зовнішньополітичного відомства Маріс Пейн.

У повідомленні підкреслюється, що рішення про введення санкцій ухвалено в координації з Канадою і узгоджується з діями, розпочатими Великобританією і ЄС.

У заяві уточнюється, що сьогодні в австралійських санкційних списках через дії РФ в Україні знаходяться 168 фізичних осіб та 52 юридичні особи.


Нагадаємо, 7 березня Росія пустила по Кримському мосту поїзд для сполучення окупованого півострова з Краснодарським краєм РФ. Автомобільний рух по Керченському мосту між Росією і Кримом відкрили в травні 2018 року.

Наприкінці вересня посли країн Європейського Союзу погодили введення санкцій проти Росії за будівництво Керченського мосту.

1 жовтня Європейський союз погодив персональні санкції проти фізичних осіб та підприємств Російської Федерації за залізничне сполучення з окупованим Кримом.