Карантинні патрулі вивели на вулиці Києва

У громадян перевіряють наявність спеціальних перепусток
Головне
Карантинні патрулі вивели на вулиці Києва
Посилення патрулів через карантин Фото: поліція
5 Квітня 2021, 12:29
читать на русском

З 5 квітня поліцейські Києва посилили контроль за дотриманням громадянами правил карантину.

Як повідомляє поліція, у складі мобільних груп спільно зі співробітниками Муніципальної охорони та військовослужбовцями Нацгвардії, поліцейські проводять профілактичну роботу з метою необхідності дотримання протиепідемічних заходів та здійснюють перевірку спеціальних квитків на проїзд у громадському транспорті.

Столичні правоохоронці перевіряють наявність спеціальних перепусток у пасажирів, які заходять на зупинках у громадський транспорт та метрополітен. Крім того, посилені мобільні групи правоохоронців контролюють, аби транспорт не був переповнений. У разі виявлення порушень поліцейські складають адміністративні матеріали, - кажуть у поліції.

Читайте також

Працівники поліції патрулюють у лісопаркових зонах та інших громадських місцях, де можливе скупчення громадян. Також за допомогою гучномовця звертаються до перехожих та застерігають виконувати карантинні вимоги.

Вкотре закликаємо громадян не порушувати встановлених протиепідемічних заходів, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватись соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку, - зазначається у повідомленні.


Контекст. Від 5 квітня і щонайменше до 16 квітня у Києві запровадили суворий карантин. Громадський транспорт буде працювати тільки за спецперепустками, а школи та дитсадки закрили.

Громадський транспорт працює лише за спецперепустками, які могли отримати працівники підприємств критичної інфраструктури. Тому сьогодні у Києві справжній транспортний колапс: затори у місті та на в'їздах, вдвічі дорожче таксі та майже пустий транспорт.