Київ може повернутися до локдауну - Кличко

У столиці динаміка розповсюдження хвороби COVID стала загрозливою
Важливо
Київ може повернутися до локдауну - Кличко
Кличко у лікарні Фото: КМДА
17 Березня 2021, 14:36
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київ може повернутися до локдауну через збільшення кількості хворих на коронавірус та госпіталізацій. Наразі мер звернуся до уряду щодо посилення карантинних заходів.

Про це Кличко (досьє Віталія Кличка) заявив в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, динаміка розповсюдження хвороби стала загрозливою. Тому він звернувся до уряду щодо розширення переліку протиепідемічних обмежень у помаранчевій зоні.

На сьогодні ситуація стає загрозливою, і ми можемо повернутися до локдауну. Я звернувся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури, щоб посилити протиепідемічні заходи. Час іде на декілька днів, максимум тижнів (щодо введення локдауну – ред.), - зазначив мер.

Читайте також

Як повідомив Кличко, останні тижні у столиці зростає кількість хворих на коронавірусу. Якщо після локдауну у Києві були сотні захворілих на добу, то зараз ситуація ускладнюється з кожним днем.

Наприклад, вчора 1000 людей захворіли, сьогодні майже 1200. Збільшилась кількість госпіталізованих, вірус мутує, стає агресивнішим. Лише вчора було госпіталізовано 700 людей, - зазначив мера.

Станом на 17 березня у лікарнях столиці перебувають 3700 хворих. Загалом кількість місць у лікарнях Києва – 4500.


Контекст. Через поширення захворюваності на коронавірус місцева влада Києва хоче посилити деякі карантинні обмеження. Зокрема, у столиці можуть ввести додаткові обмеження на масові та спортивні заходи. Станом на 17 березня Київ перебуває у "помаранчевій" зоні карантину.

В Україні можуть запровадити локдаун, якщо більшість областей перейдуть до "червоної зони" карантину. Зокрема, якщо понад у 50-70% регіонів максимально посилять обмеження.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.