Кількість громадян, яких бойовики передадуть Україні, постійно змінюється - Денісова

Місцеперебування полонених поки невідоме
Важливо
Кількість громадян, яких бойовики передадуть Україні, постійно змінюється - Денісова
Людмила Денісова (фото: Telegram)
21 Січня 2021, 15:24
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про односторонню передачу на підконтрольну уряду України територію незаконно ув’язнених громадян, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За її словами, кількість громадян, яких бойовики передадуть Україні, постійно змінюється.

Наразі дійсно підтверджено два маршрути, за якими може відбутися процес передачі – через КПВВ "Майорське" та за маршрутом Ростов-на-Дону - Мінськ - Київ. Однак кількість громадян, яку планують передати на підконтрольну Україні територію, постійно змінюється. Крім того, на цю годину місце перебування наших співгромадян невідоме, - написала омбудсманка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також


Нагадаємо, 16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).

Голова Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук (досьє Кравчука) вважає, що передача громадян України голові партії "Опозиційний блок - За життя" (ОПЗЖ) Віктору Медведчуку є порушенням міжнародних домовленостей.

Згодом стало відомо, що українські спецслужби проведуть перевірку осіб, яких бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" зважилися повернути на підконтрольну уряду України територію за посередництва Медведчука.

Читайте також наш матеріал: Затримання ветеранки через зовнішність: обшук у квартирі з малюками та напад у матері-волонтерки