Кількість затриманих активістів в Білорусі зросла до 300 осіб

Попри затримання акції у білоруській столиці тривають
Кількість затриманих активістів в Білорусі зросла до 300 осіб
Протести у Білорусі Фото: @nexta_tv
26 Жовтня 2020, 21:47
читать на русском

Майже триста учасників загальнонаціонального страйку і акцій в його підтримку затримали за день в Білорусі.

За даними правозахисного центру "Весна", до дев'ятої вечора понеділка затримано 290 осіб. Більшість з них були затримані правоохоронцям у Мінську.

Попри затримання акції у білоруській столиці тривають.

Як пише портал Tut.by, силовики зачистили від протестуючих площу Якуба Коласа, але люди вийшли на проспект Незалежності і частково зупинили рух. Звідти учасники акції рушили в бік Жовтневої площі, їх знову розігнали. Проїзд на площу Незалежності перекритий ДАІ, підступи до площі змусили огорожами. Також омонівці чергують в підземному переході, не даючи пройти через нього до площі.

Учасники акцій повідомляють, що їх невідомі обстрілювали фарбою з пейнтбольних рушниць. Дісталося, тим, хто стояв біля торгового центру, поруч з метро "Могилевська" і в різних місцях на проспекті Дзержинського.

Читайте також

Нагадаємо, у неділю у Мінську та інших містах Білорусі проходив "День народного ультиматуму" - тривали протести незгідних з підсумками президентських виборів.

Світлана Тіхановська, яку опозиція вважає переможцем виборів президента Білорусі, оголосила, що 26 жовтня в країні оголошено загальнонаціональний страйк.

За її словами, влада не стала виконувати вимоги людей у "День народного ультиматуму".

1