Китай не надав експертам ВООЗ інформацію про перші випадки зараження COVID-19

Влада КНР заявила, що не фіксувала випадків COVID-19 до спалаху в Ухані
Китай не надав експертам ВООЗ інформацію про перші випадки зараження COVID-19
Коронавірус у Китаї (фото: People’s Daily, China)
13 Лютого 2021, 22:01
читать на русском

Китайська влада відмовилась надавати експертам Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що досліджували в китайському місті Ухань причини появи коронавірусу, дані про перші випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на експертів ВООЗ.

Мікробіолог з експертної групи ВООЗ Домінік Дауер заявив, що китайська влада надала представникам організації лише пару прикладів, але це не те саме, що обробити всі випадки, як потрібно для стандартного епідеміологічного дослідження.

Як повідомили члени команди ВООЗ, влада КНР і китайські вчені надали власні дослідження, при цьому китайська сторона запевняла, що не фіксувала випадків COVID-19 до спалаху коронавірусу в Ухані.

Читайте також

ВООЗ також не дозволили ознайомитися з даними, які лежали в основі цих досліджень. Ця інформація могла б допомогти проаналізувати, наскільки рано і наскільки інтенсивно вірус почав поширюватися у Китаї.

Своєю чергою, Національна комісія охорони здоров'я Китаю і Міністерство закордонних справ не відповіли на прохання прокоментувати цю інформацію.

Нагадаємо, що науковці зі Всесвітньої організації охорони здоров’я впродовж місяця в Китаї досліджували походження COVID-19 та шляхи його передачі до людини.

Читайте більше у нашому матеріалі: Дослідники ВООЗ спростували міфи лабораторної та кажанячої природи коронавірусу

1