Китай визнав, що його вакцини гірше захищають від "Дельти"

Попри це вони суттєво знижують ризик важких випадків, госпіталізації і смерті
Китай визнав, що його вакцини гірше захищають від "Дельти"
Вакцина (Фото: Reuters)
27 Червня 2021, 07:11
читать на русском

Вакцини від коронавірусу китайського виробництва гірше захищають організм від штаму Delta, однак як і раніше, забезпечують захист організму від covid-19.

Про це розповів колишній заступник директора Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Фен Цзіцзянь, пише Reuters.

Виступаючи на Центральному ТБ Китаю Фен Цзіцзянь заявив, що антитіла, які виникають після щеплення китайськими вакцинами, менш ефективні проти варіанту Delta в порівнянні з іншими штамами.

У Китаї використовують сім вітчизняних вакцин для вакцинації населення від коронавірусу. При цьому п'ять з них є інактивованими вакцинами (тобто такими, які містять частки мертвого вірусу). До них належить зокрема і Sinovac Biotech і Sinopharm, яку використовують не тільки в Китаї, але і в інших країнах, в тому числі й в Україні.

Повідомляється також, що у період з 21 травня по 21 червня в Китаї було зареєстровано 170 випадків коронавірусу. Люди захворіли в трьох містах на півдні провінції Гуандун. Однак невідомо, скільки з них заразилися штамом Дельта. При цьому Цзіцзянь підкреслив, що під час спалаху в Гуандуні жоден з хворих не мав ускладнень завдяки вакцинації.

Нагадаємо, 1 червня Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцини від коронавірусу CoronaVac, яку розробила китайська компанія Sinovaс.

Читайте також

1